Vizita Asociatiatiei Producatorilor si Exportatorilor de Fructe ’’Moldova Fruct’’ din  Republica Moldova     

     Primaria orasului Tirgu Ocna a avut deosebita placere de a primi in cadrul institutiei o delegatie din partea Asociatiatiei Producatorilor si Exportatorilor de Fructe ’’Moldova Fruct’’ din  Republica Moldova .

     Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării. Aceasta a fost fondată în anul 2006, în urma unui acord între producători şi exportatori de fructe din ţară, pe care i-a unit dorinţa de a oferi produse gustoase şi de o calitate înaltă.

      La ora actuală, Asociaţia numără peste 160 de membri, recunoscuţi ca fiind unii dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa producerii şi exportului de fructe din Moldova. Aceştia pun la dispoziţie o gamă variată de produse, pe care le recomandă gustul deosebit şi calitatea înaltă. Printre acestea se numără XX soiuri de măr, XX soiuri de prun, XX soiuri de cireş, XX soiuri de piersic, dar şi o diversitate de soiuri de pere, struguri, nuci etc.

      Calitatea fructelor produse de membrii Asociaţiei este rezultatul unor strategii ce includ respectarea tradiţiilor seculare de producere şi folosirea unor tehnologii moderne. Pe lângă aceste aspecte, fructele oferite de membrii Asociaţiei respectă standardele internaţionale privind siguranţa 

produselor alimentare. Totodată, membrii dispun de depozite frigorifice moderne, cu o capacitate de 80 mii de tone, fapt ce permite exportul de fructe pe tot parcursul anului.

     Produsele Moldova Fruct vă vor duce cu gândul la gustul dulce al copilărie şi vă vor oferi posibilitatea de a vă bucura de produse sănătoase şi de calitate! www.moldovafruct.md

     Discutile purtate au fost despre potentialul zonei orasului Tirgu Ocna de a dezvolta plantatii fructifere. Delegatia a vizitat ferme specializate din judetul Bacau ,Vrancea, Galati, Iasi.

DSC02529