Evenimentul „Un erou, o floare”     

    Pentru a onora eroii din  regiunea noastra, Primaria orasului Tirgu Ocna, in colaborare cu Oficiul National pentru Cultul Eroilor Bucuresti, a organizat in data de 03.05.2017, intre orele 15.00-17.00, la Cimitirul Eroilor cu Tunuri, din incinta Bisericii Sf. Nicolae, evenimentul intitulat „Un erou, o floare”.

     La aceasta actiune au parficipat reprezentanti ai Primariei orasului Tirgu Ocna, a Oficiului National pentru Cultul Eroilor – Bucuresti, elevi si profesori de la scolile gimnaziale nr. 1 si 2.

     Scopul acestui eveniment a fost de a populariza in randul publicului tanar monumentele comemorative de razboi si jertfa depusa de eroi pentru infaptuirea Marii Uniri prin activitati de ingrijire de complexitate redusa a mormitelor eroilor din cadrul Cimitirului cu Tunuri. Elevii si profesorii scolilor gimnaziale nr. 1 si 2 Tirgu Ocna au dat dovada de solidaritate si au curatat crucile soldatilor cu perii de sarma, au vopsit tunurile, au maturat si au grebla incinta cimitirului.

     Pe langa experienta placuta capatata in activitatea desfasurata, elevii au depus cate o floare la fiecare erou, iar reprezentantii Oficiului National pentru Cultul Eroilor – Bucuresti le-a inmanat fiecarui elev participant cate o diploma care sa le aminteasca de faptele celor care s-au jertfit pentru posteritate.

DSC 0001
DSC 0007 DSC 0019
DSC 0149 DSC 0162